STALDEN / HØLOFTET

 

Høloftet er en del af den gamle stald på Kildegaard. I underetagen boede der engang både svin og kvæg. På 1. sal var der et høloft og i den ene ende et Karlekammer og den anden et Pigekammer hvor karlen og pigen på gården boede. Sådan var det helt frem til 1904 hvor bonden som havde gården besluttede at bygge en længe til og leje ud til Københavnere som gerne ville en tur på Landet om sommeren. Høloftet blev i 1934 inddraget til udlejning og der blev installeret elektrisk lys og toilet.

Sådan er det stadig. Om sommeren og ved højtider lejes Høloftet ud som et sommerhus på ugebasis. Resten af året lejes både Kostalden og Høloftet ud som kursuslokaler eller til mindre selskaber på op til 25 gæster.

Indretning af Høloftet:

Høloftet består af den 120 m2 lange 1. sal oven på Kostalden samt Entre, køkken og bad i underetagen. Vær opmærksom på at indretningen er lidt speciel og fordrer til hyggeligt samvær og man ikke undgå at komme hinanden ved. Høloftet har 6 faste sengepladser - og plads til 2 opredninger i den store stue.

Stueetagen: Består af Entreen hvor der er plads til at smide overtøjet, badedyret og sandalerne. Toilet med bad/brus. Samt køkkenet som er indrettet med både ovn, emhætte, Køleskab og opvaskemaskine. Der er service til 12 personer (mere kan lånes på Kildegaard hvis det bliver nødvendigt). Midt i køkkenet går en åben trappe op til 1. sal/ Høloftet.

1. sal: Når man kommer op ad trappen fra køkkenet kommer man op til Reposen hvor der er indrettet med skuffer til opbevaring af tøj samt en lille arbejdsplads/ skrivebord. Hvis man går til højre er der et lille toilet og Karlekammeret som er indrettet med en 140 cm (queensize) seng.

Hvis man går til venstre (uden om skorstenen) kommer man først igennem Den Lille Stue som er indrettet med et lille spisebord med plads til 3 samt en sofa. Herfra kan man gå videre til Den Store Stue som er indrettet med spisebord med plads til 8 samt en sofa. Her kan der laves to opredninger hvis der er brug for det. I den bagerste ende af stuen kan man komme til Pigekammeret som er indrettet med en dobbeltseng samt et mindre værelse med to enkeltsenge. De to værelser ligger i forlængelse af hinanden. Man skal altså igennem det lille værelse for at komme ind i Pigekammeret.

Udenfor: På bagsiden af Stalden er der en lille stenbelagt terrasse og have som hører til Høloftet. Der er adgang til terrassen via de dobbelte terrassedøre i køkkenet. Til terrassen hører en grill og havebord og stole til 6 personer. 

Leje af Stalden / Høloftet:

Leje af Høloftet i sommerperioden foregår fra lørdag til lørdag. På ankomstdagen vil Høloftet være klar fra 14.00. I bedes være ude inden kl. 11.00 på afrejsedagen. Uge pris inkl. slutrengøring kr. 10.000,00.